Microblading ögonbryn

Microblading ögonbryn

Microblading även kallat för Taffy och mikrobladsteknik, är i Sverige en relativt ny metod utav kosmetisk tatuering.
Det spelar ingen roll om du gillar ögonbrynen skarpa och fjäderliknande eller raka och vågade, ögonbrynen är en viktig del av våra ansiktsdrag. Om du inte är nöjd med de ögonbryn du har, finns det många olika sätt att förnya dem, till hjälp finns ögonbrynsskuggor, brynpennor.

Nu finns det ett naturligt alternativ som ger ett semi-permanenta resultat. Just detta kallas för microblading. Till skillnad från väldigt mörka skarpa effekter utav permanent-makeup, kan microblading ge en mer naturlig mjuk hårstråeffekt, precis som våra egna strå. Microblading är perfekt för de som helt vill skapa nya, definiera, fylla i mellanrum eller fylla i tidigare överplockade bryn. För de som bara vill ändra eller lägga till en lätt båge är microblading även ett bra alternativ för ett så naturligt resultat så möjligt.

Om man fortfarande inte är säker på vad som skiljer teknikerna åt från vanlig tatuering, så är microblading en process där man arbetar med en speciell penna för att dra individuella drag en efter en. Det är en noggrann process och tar runt två timmar att genomföra. Eftersom resultatet håller allt ifrån 2-4år innan det börjar blekna så är det bra och veta att lingeristen utför ett noggrant detaljerat arbete.

Första timmen ritar man dit formen med en borttagningsbar penna. Det tar längst tid och är den viktigaste delen. Under denna tid anpassar man den bäst tänkbara formen åt varje kund individuellt. Därför är det viktigt att låta det ta sin tid och vara försiktig med ställen/personer som säger att det går att göra på en timme. Det är ingen process man kan påskynda och kräver noggrannhet som tar tid.

Innan man börjar med behandlingen, applicerats punktvis bedövningssalva för den som så önskar för att minska obehag om man är känsligare. En del kunder kan uppleva ett lätt obehag men det är en relativt smärtfritt behandling.

En av de positiva delarna kring denna tekniken är att det redan ser väldigt snyggt ut direkt efter behandlingen. För oss professionella lingerister är det dock viktigt att göra en påfyllning på kunden inom 2-6veckors tid. Läkningsprocessen är individuell och kan ta mellan 25-30 dagar.

Microblading är en metod där man inte behöver anstränga sig mycket för att underhålla det. Efter läkningen kan du röra dem eller bada utan att någonting förändras. Väldigt liten egen underhållning krävs förutom att gå på en touch-up (lätt påfyllning) en gång om året. Priserna för påfyllningen avsevärt lägre än vid första behandlingen, tar hälften så mycket tid och är värt det i längden då du vaknar upp med perfekta ögonbryn varje morgon.